Αισθητικη Προσωπου

Πρωτοποριακή Ρινοπλαστική για 1η Φορά στον Κόσμο

Cover (9)

Επανορθωτική ρινοπλαστική είναι η εκτεταμένη ανακατασκευή των δομών της ρινός προκειμένου να αποδοθεί το επιθυμητό αισθητικό (εμφάνιση) και λειτουργικό (φυσιολογική αναπνοή) αποτέλεσμα. Αφορά κυρίως σε περιπτώσεις όπως:

  • Συγγενείς καταστάσεις ( σχιστία χείλους ή υπερώας)

  • Κακώσεις (συντριπτικά κατάγματα ρινός και μέσου προσώπου)
  • Μετατραυματική δυσμορφία ή δυσχέρεια αναπνοής
  • Εκτεταμένα ελλείμματα μετά από ογκολογικές επεμβάσεις ή τραυματισμούς από πυροβόλα όπλα

Η ομάδα με εξειδικεύεται στην επανορθωτική χειρουργική ρινός δίνοντας λύσεις ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Χρησιμοποιεί την πλέον σύγχρονη υπολογιστική ψηφιακή τεχνολογία (Virtual Surgical Planning) ώστε να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα με χειρουργείο με απόλυτη λεπτομέρεια και ασφάλεια και λεπτομέρεια.
Εφαρμόζοντας την πλέον σύγχρονη τεχνολογία αιχμής, πραγματοποιήσαμε με απόλυτη επιτυχία τη πρώτη στον κόσμο αποκατάσταση ρινός με εξατομικευμένο 3D ένθεμα τιτανίου (IPS KLS, Martin)!

Αποκατάσταση Χόνδρων

Σε περιπτώσεις που απαιτείται η αποκατάσταση των χόνδρων της ρινών προκυμμένου να αποκατασταθεί η αισθητική ή/και η λειτουργία της ρινός (αποκατάσταση λειτουργίας έσω και έξω βαλβίδας) απαιτείται η λήψη μοσχεύματος χόνδρου.

Ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του χόνδρου που απαιτείται για την απόδοση του επιθυμητού αποτελέσματος η λήψη του μοσχεύματος μπορεί να γίνει από το ρινικό διάφραγμα, το πτερύγιο του ωτός ή σε πιο εκτεταμένες και δύσκολες περιπτώσεις από το χόνδρων των πλευρών.

Doctor Making Operation For Young Beautiful Woman

Αποκατάσταση Δέρματος Ρινός

Ελλείμματα σε μαλακούς ιστούς, τα οποία προκύπτουν μετά από ογκολογικές εκτομές ή αποσπαστικά τραύματα προσώπου, μπορούν να αποκατασταθούν με τοπικούς ή περιοχικούς κρημνούς (μετακίνηση μαλακών ιστών από γειτονικές περιοχές του προσώπου).

Αποκατάσταση Ρινικών Οστών

Σε περιστατικά όπου έχουν καταστραφεί τα οστά και δε μπορούν να αποκατασταθούν με τις συνήθεις μεθόδους κρίνεται αναγκαία η τοποθέτηση νέου οστού για τη σταθεροποίηση και τη δημιουργία του σχήματος της μύτης.

Οστό λαμβάνεται από το κρανίο (βρεγματικό – εξωτερικό πέταλο), διαμορφώνεται και ακινητοποιείται με τα κατάλληλα υλικά στη νέα θέση. Η μύτη αποκτά και πάλι τη φυσιολογική μορφή και λειτουργία της χωρίς ο ασθενής να αντιλαμβάνεται κάποια διαφορά.

Dfaf83e2 2fc2 4acb A357 Ba426bffc042 1024x576

Εξατομικευμένο Ένθεμα Μύτης

Σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις, που απαιτείται εκτεταμένη αποκατάσταση των δομών της ρινών και έχουν ήδη προηγηθεί αποτυχημένες απόπειρες αποκατάστασης στο παρελθόν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξατομικευμένο ένθεμα ρινός κατασκευασμένο με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενή.

Με βάση την αξονική τομογραφία του ασθενούς και τα βιομετρικά του στοιχεία σχεδιάζεται, με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού, μεταλλικό ένθεμα το οποίο αποκαθιστά ακριβώς τους σκληρούς ιστούς που λείπουν και ταιριάζει απόλυτα στο πρόσωπο του ασθενούς.

Οστό λαμβάνεται από το κρανίο (βρεγματικό – εξωτερικό πέταλο), διαμορφώνεται και ακινητοποιείται με τα κατάλληλα υλικά στη νέα θέση. Η μύτη αποκτά και πάλι τη φυσιολογική μορφή και λειτουργία της χωρίς ο ασθενής να αντιλαμβάνεται κάποια διαφορά.

“Γράφει ο Dr. Ιωάννης Χατζηστεφάνου MD, PhD, aFACS, Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, Διευθυντής O.M.S. Στόμα – Γνάθος – Πρόσωπο”

Join the conversation