Uncategorized
Posted in

Ομιλητής στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας Κεφαλής και Tραχήλου

Στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2021, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο της «Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου» με κεντρικό θέμα «H πανδημία COVID-­19 και οι συνέπειές της τόσο στην αντιμετώπιση του καρκίνου κεφαλής & τραχήλου όσο και στην άσκηση και εκπαίδευση στην Ογκολογία».

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε πρωτοποριακή υπολογιστικά κατευθυνόμενη εκτομή του όγκου από το στόμα και αποκατάσταση του ελλείμματος στο στόμα και τη γνάθο με μεταμόσχευση οστού και δέρματος από το πόδι.

Η αποκατάσταση οδήγησε σε μια άρτια λειτουργική (ομιλία, κατάποση, μάσηση) και αισθητική (περίγραμμα κάτω γνάθου και προσώπου) αποκατάσταση του ασθενούς, ώστε να μπορέσει να επανενταχθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα στην κανονικότητα της ζωής του.

Η παρουσίαση συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ κολακευτικά σχόλια για την ομάδα μας! Εντείνει δε τις σκέψεις μας για οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων πάνω στις νέες τεχνικές αποκατάστασης προσώπου και γνάθων.

“Γράφει ο Dr. Ιωάννης Χατζηστεφάνου MD, PhD, aFACS, Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, Διευθυντής O.M.S. Στόμα – Γνάθος – Πρόσωπο”

Join the conversation