Γναθοπροσωπικη

Καρκίνος Άνω Γνάθου – Εκτομή και Αποκατάσταση

Cover (4)

Παρουσιάζεται περίπτωση ασθενούς με αρχόμενου σταδίου καρκίνο στα ούλα της άνω γνάθου. Η ασθενής είχε απευθυνθεί στον οδοντίατρό της για θεραπείες στα άνω δόντια από τα οποία θεωρούσε ότι προέρχεται η «πληγή» στα ούλα της.

Ο οδοντίατρος κατάλαβε αμέσως ότι πρόκειται για ύποπτη βλάβη και παρέπεμψε άμεσα την ασθενή στη κλινική μας. Η ασθενής υπεβλήθη σε άμεση βιοψία η οποία αποκάλυψε ότι η «πληγή που δε κλείνει» ήταν στη πραγματικότητα καρκίνος στα ούλα της άνω γνάθου.

Ακολούθησε άμεση, σε λίγες μέρες, εκτομή του σχετιζόμενου με τον καρκίνο τμήματος της άνω γνάθου, αποκατάσταση του ελλείμματος με μετατοπιζόμενο κρημνό από την υπερώα και τοποθέτηση προσωρινής οδοντοστοιχίας για την άμεση κοινωνική επανένταξη τη ασθενούς.

Το γεγονός ότι η ασθενής είχε άμεση διάγνωσή και άμεση ριζική χειρουργική αντιμετώπιση είχε ως αποτέλεσμα να θεραπευτεί από τον καρκίνο και να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της.

Καρκίνος άνω γνάθου (4)
Καρκίνος άνω γνάθου (3)
Καρκίνος άνω γνάθου (2)
Καρκίνος άνω γνάθου (1)

Key Point

Κάθε «πληγή που δε κλείνει» στο στόμα χρειάζεται άμεση εκτίμηση από χειρουργό που ασχολείται με την ογκολογική χειρουργική της στοματικής κοιλότητας. 

“Γράφει ο Dr. Ιωάννης Χατζηστεφάνου MD, PhD, aFACS, Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, Διευθυντής O.M.S. Στόμα – Γνάθος – Πρόσωπο”

Join the conversation