Αισθητικη Προσωπου

Καρκίνος Γλώσσας – Εκτομή και Αποκατάσταση

Cover (14)

Εκτομή και Αποκατάσταση

Πρόκειται για ασθενή με λευκοπλακία που εξελίχθηκε σε καρκίνο γλώσσας, ο οποίος αντιμετωπίστηκε στην κλινική μας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Ο ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ριζικής αφαίρεσης του καρκίνου γλώσσας (γλωσσεκτομή), με ταυτόχρονη αφαίρεση των λεμφαδένων της περιοχής του λαιμού (τραχήλου), σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες NCCN.

Ακολούθησε επιτυχής αποκατάσταση της γλώσσας για αποκατάσταση της ομιλίας και της σίτισης. Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς ήταν εξαιρετική και επανήλθε υγιής, πλέον, στην καθημερινότητά του. Ακολούθησε παρακολούθηση σε συνεργασία με το Ογκολογικό Κέντρο του ΙΔΘ.

 Στην επέμβαση συμμετείχε ο εξαιρετικός φίλος και συνάδελφος, στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρουργός, Dr. Κυριάκος Κατσαρός MD, DDS, PhD.

Key Point:

Η λευκοπλακία δεν είναι “αθώα” βλάβη. Απαιτεί παρακολούθηση από εξειδικευμένο ιατρό και αφαίρεση, προς αποφυγή ενδεχόμενης μετάλλαξης σε κακοήθη νόσο.

“Γράφει ο Dr. Ιωάννης Χατζηστεφάνου MD, PhD, aFACS, Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, Διευθυντής O.M.S. Στόμα – Γνάθος – Πρόσωπο”

Join the conversation