Αισθητικη Προσωπου

BIOFILLER με Plasma Gel – Μια επανάσταση υπέρ της νεότητας

Cover (1)

Τα Biofillers με plasma gel αποτελούν την τελευταία εξέλιξη στον τομέα της κοσμητικής ιατρικής. Η καινοτόμα και επαναστατική αυτή μέθοδος θεωρείται πλέον ένα σημαντικό εργαλείο για την αναζωογόνηση και την τόνωση της επιδερμίδας, με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

Η θεραπεία των biofillers με plasma gel είναι ιδανική για άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, καθώς πρόκειται για μια αυτόλογη αισθητική παρέμβαση καθώς το προϊόν παρασκευάζεται από το ίδιο το άτομο με τη λήψη μικρής ποσότητας αίματος. Συνεπώς, δεν υπάρχει πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης εφόσον δεν πρόκειται για κάποιο ξένο σώμα, αλλά για υλικό που έχει παραχθεί από τον ίδιο τον οργανισμό.

Άλλα πλεονεκτήματα της νέας μεθόδου είναι πως το υλικό δεν ‘γεμίζει’ μόνο τις περιοχές που ήδη έχουν χάσει τον όγκο τους, αλλά βοηθά και στην αναγέννηση των κυττάρων εμποδίζοντας την περαιτέρω μείωση του όγκου στο πρόσωπο που φυσιολογικά επέρχεται λόγω γήρανσης. Παράλληλα, μέσω της ενεργοποίησης βλαστοκυττάρων και αυξητικών παραγόντων, προάγεται η παραγωγή κολλαγόνου στην περιοχή που γίνεται η τοποθέτηση του υλικού, με αποτέλεσμα να μην σχηματίζονται εύκολα νέες ρυτίδες και το δέρμα να διατηρείται σφριγηλό και νεανικό. Επίσης, έχει παρατηρηθεί σε μελέτες ότι η υφή του plasma gel γίνεται πιο ανεκτή σε σχέση με το συμβατικό υαλουρονικό οξύ.

Συνεπώς, το plasma gel θεωρείται ιδανικό τόσο για την ενίσχυση των περιοχών που ήδη έχουν χάσει σε όγκο, όσο και για την εξάλειψη των περιοχών με σημάδια γήρανσης. Ειδικότερα, είναι κατάλληλο για την εξαφάνιση των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών και των σημαδιών έκφρασης στο πρόσωπο και στον λαιμό. Ακόμη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση του όγκου των ζυγωματικών, την ενίσχυση του περιγράμματος και του όγκου των χειλέων, την εξομάλυνση της υφής του δέρματος από ουλές, καθώς και την βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου, το λεγόμενο facial contouring, δίνοντας μια ανανεωμένη και νεανική όψη στο άτομο.

Η διαδικασία παρασκευής του biofiller με plasma gel είναι απλή, χωρίς κούραση για τον ασθενή. Αρχικά, λαμβάνεται από τον γιατρό μια μικρή ποσότητα αίματος. Στη συνέχεια, αυτή η ποσότητα του αίματος φυγοκεντρείται, προκειμένου να διαχωριστεί το πλάσμα του αίματος. Έπειτα, αυτό παραλαμβάνεται με μία σύριγγα από το φιαλίδιο και θερμαίνεται σε ειδικό μηχάνημα για λίγα λεπτά, προκειμένου να δημιουργηθθεί το plasma gel. Τέλος, αφήνεται να κρυώσει και είναι έτοιμο για χρήση.

Ο έμπειρος κι εξειδικευμένος στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρουργός τοποθετεί το υλικό σε διάφορα σημεία του προσώπου και του λαιμού, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Η διαδικασία της έγχυσης πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, χωρίς πόνο και είναι σύντομη. Εμφανής βελτίωση παρατηρείται απευθείας μετά την θεραπεία, ενώ τα αποτελέσματα της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα γίνονται πλήρως ορατά με το πέρας 2 εβδομάδων. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων των biofillers κυμαίνεται από 4 έως 6 μήνες.

“Γράφει ο Dr. Ιωάννης Χατζηστεφάνου MD, PhD, aFACS, Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, Διευθυντής O.M.S. Στόμα – Γνάθος – Πρόσωπο”

Join the conversation