Virtual Surgical Planning - Αισθητική/Επανορθωτική Χειρουργική
Αισθητικη Προσωπου

Virtual Surgical Planning – Η Νέα Εποχή στην Αισθητική και Επανορθωτική Χειρουργική Προσώπου

Cover (19)

Η αισθητική και επανορθωτική γναθοπροσωπική χειρουργική επικεντρώνεται στην αποκατάσταση αισθητικών και λειτουργικών διαταραχών στην περιοχή του προσώπου, του στόματος και των γνάθων. Η κλινική μας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί χρησιμοποιώντας την πλέον σύγχρονη και προηγμένη τεχνολογία τρισδιάστατης ανάλυση και εικονικού χειρουργικού σχεδιασμού (Virtual Surgical Planning), προσφέροντας το βέλτιστο δυνατό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Ο τρισδιάστατος χειρουργικός σχεδιασμός (Virtual Surgical Planning) δίνει απεριόριστες δυνατότητες λεπτομερούς ανάλυσης των δομών του προσώπου, ακριβούς διάγνωσης και καταγραφής της θέσης και της βαρύτητας του προβλήματος και λεπτομερούς σχεδίασης και υλοποίησης στο χειρουργείο του θεραπευτικού πλάνου. Ο ασθενής υποβάλλεται σε μια ειδική υψηλής ακρίβειας αξονική απεικόνιση, η οποία στη συνέχεια αναλύεται με ειδικό λογισμικό σε υπολογιστή. Αφού γίνει η διάγνωση και η επιλογή του καταλληλότερου για τη συγκεκριμένη περίπτωση θεραπευτική προσέγγιση κατασκευάζονται ειδικά προπλάσματα σε ειδικό 3D-εκτυπωτή.

Η τεχνολογία του τρισδιάστατου χειρουργικού σχεδιασμού εφαρμόζεται σε κάθε σύγχρονο κέντρο το οποίο αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, προσφέροντας ασύγκριτα πλεονέκτημα σε σχέση με τη συμβατική χειρουργική προσώπου. Συγκεκριμένα προσφέρει:

  • Ακριβή ανάλυση των δομών του προσώπου, που δίνει τη δυνατότητα καλύτερης διάγνωσης και αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης του προβλήματος, πετυχαίνοντας το καλύτερο δυνατό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα
  • Μείωση του χρόνου της επέμβασης
  • Ταχύτερη αποθεραπεία και μικρότερο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο

Ο τρισδιάστατος χειρουργικός σχεδιασμός εφαρμόζεται ευρέως στην αισθητική και επανορθωτική χειρουργική προσώπου και γνάθων. Μερικές από τις πιο συχνές εφαρμογές του είναι:

  • Αποκατάσταση προγναθισμός, οπισθογναθισμός, ασυμμετρία προσώπου, συγγενείς δυσπλασίες, σχιστία χείλους και υπερώας
  • Γενειοπλαστική, ρινοπλαστική και ενθέματα γνάθου και ζυγωματικών
  • Αποκατάσταση του οφθαλμικού κόγχου μετά από τραυματισμό ή ογκολογικές εκτομές
  • Χειρουργική αποκατάσταση των αποφρακτικών απνοιών ύπνου που σχετίζεται με απόφραξη του αεραγωγού στη βάση της γλώσσας

“Γράφει ο Dr. Ιωάννης Χατζηστεφάνου MD, PhD, aFACS, Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, Διευθυντής O.M.S. Στόμα – Γνάθος – Πρόσωπο”

Join the conversation