Αισθητική Διόρθωση στο Προγούλι (Περίγραμμα Γνάθου)
Γναθοπροσωπικη

Αισθητική Διόρθωση στο Προγούλι (Περίγραμμα Γνάθου)

Cover (17)

Η αισθητική διόρθωση στο προγούλι (διπλοσάγονο) και η διαμόρφωση ενός καλοσχηματισμένου περιγράμματος γνάθου (Jaw-line Contouring) μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά σε ολόκληρο το πρόσωπο, προσφέροντας σας μια πιο νεανική, ελκυστική και λαμπερή εμφάνιση! Η λιποπλαστική της υπογενείδιας χώρας είναι η επέμβαση με την οποία μπορούμε να διορθώσουμε αισθητικά το διπλοσάγονο και να αναδείξουμε το περίγραμμα της κάτω γνάθου και αποτελεί μια από τις πιο αυξανώμενες σε ζήτηση αισθητικές παρεμβάσεις στο πρόσωπο. Αποτελεί δε μία από τις συχνότερες αισθητικές επεμβάσεις σε άνδρες.

Υπάρχουν 3 τρόποι για την απομάκρυνση του πλεονάζοντος λιπώδους ιστού από την υπογενείδια χώρα, ανάλογα με την ποσότητα του λίπους, την ηλικία του ασθενούς, και την υφή και το πλεόνασμα δέρματος στο λαιμό.

Αναίμακτα

Σε νεαρά άτομα με σχετικά περιορισμένη ποσότητα πλεονάζοντος λιπώδους ιστού στην υπογενείδια χώρα, συστήνεται αναίμακτη (μη επεμβατική) λιπόλυση με τη χρήση ενέσιμου λιπολυτικού υλικού. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται 3 φορές με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδων για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Λιποαναρρόφηση

Όταν η ποσότητα του πλεονάζοντος λιπώδους ιστού στην υπογενείδια χώρα, είναι περισσότερη από όση θα μπορούσε να απομακρυνθεί με τοπική λιπόλυση, συνίσταται λιποαναρρόφηση με ειδικές λεπτές κάνουλες υπό τοπική αναισθησία. Είναι μια απλή επέμβαση η οποία δε διαρκεί πάνω από 30 λεπτά. ενδιαφερόμενου. Κατά περίπτωση μπορεί να συνδυαστεί με νήματα για να τονίσουμε περισσότερο στο περίγραμμά της γνάθου.

Πλαστική Υπογενείδιας Χώρας

Η πλαστική διόρθωση της υπογενείδιας χώρας συνίσταται σε χειρουργική μείωση του λιπώδους ιστού που βρίσκεται πάνω από το μυώδες πλάτυσμα (preplatysma fat), μείωση του λιπώδους ιστού που βρίσκεται κάτω από το μυώδες πλάτυσμα (deep platysma fat) και πλαστική συρραφή του μυώδους πλατύσματος στη μέση (midline platysmaplasty). Συνιστάται σε ασθενείς με έντονο προγούλι και μεγάλο πλεόνασμα λίπους. Η πλαστική της υπογενείδιας χώρας μπορεί να συνδυαστεί με ανόρθωση λαιμού (neck lift), για διευθέτηση και του πλεονάζοντος δέρματος.

Σε επιλεγμένες περιπτώσεις, η αφαίρεση του πλεονάζοντος λιπώδους ιστού από την υπογενείδια χώρα θα πρέπει να συνδυαστεί με γενιοπλαστική για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος (Profile Designer). Έχει ιδιαίτερη επιτυχία στις περιπτώσεις με μικρό πηγούνι και μπορεί να γίνει είτε με οστική γενειοπλαστική, είτε με την προσθήκη ενθέματος γενείου, αποδίδοντας ένα τέλειο και φυσικό περίγραμμα στη γνάθο. 

“Γράφει ο Dr. Ιωάννης Χατζηστεφάνου MD, PhD, aFACS, Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, Διευθυντής O.M.S. Στόμα – Γνάθος – Πρόσωπο”

Join the conversation